Veckans text skapad ur en skrivövning

Den här veckan presenterar jag May-Louise Andersson. Hon har blivit publicerad tidigare på bloggen med en text och i denna veckas text har hon “tvingats” ljuga. Ingen av oss andra vet vad som är lögn och vad som är verklighet. Så här kan man skapa spännande texter och uppleva saker man inte visste var möjliga.

 

Jag får in många härliga texter skapade i nuet utifrån enkla skrivövningar. Det gör mig så glad! Poängen med skrivövningar är att de ska vara roliga och inspirerande. Träna skrivmuskeln, våga släppa taget och låta fantasin flöda fritt. Därför uppmanar jag alltid att bara skriva som det blir och inte redigera. Jag redigerar naturligtvis inte författarens text innan jag publicerar den heller.

 

Vill du också ha kreativa skrivövningar varje vecka helt gratis? Varsågod, det är bara att lämna din mejladress så har du din första övning inom några minuter.

 

Skrivövningen May-Louise har gjort lyder så här:

Skrivövning

Foto: Jeanette Niemi

Skriv om hur din morgon varit.
Din uppgift är att inte vara helt sanningsenlig.
Ljug tre gånger!

( Skriv 6 min)

Och så här skrev hon:

 

Det verkar ha ljusnat utanför mitt fönster. Doften från blommorna bredvid min säng, sänker mig ner i en djup rosupplevelse. Gårdagskvällen, ljuset som syntes långt borta vid horisonten. Tänk om jag vetat vad det var – hade jag handlat annorlunda då? Låtit mitt beslut stå fast och stigit av båten?

Sakta sträcker jag upp min högra hand. Betraktar varje finger. Ett i taget. Mitt sneda pekfinger efter grannens hårdhänta lek när jag var liten, min lillfingernagel som gnistrar med sitt silverlack. Däremellan, ett vanligt finger. Oklätt. Det är så det ska vara. Livet går vidare. För oss alla.

Täcket är vitt. Min hud är brun och mitt hår är hårt flätat. Det är blekt av alla veckor här vid havet. Alla bad vi tagit. Alla gånger du tagit mig i handen och lett mig ut i det oändliga blå.

Nu är jag ensam.

Fri.

Snabbt sträcker jag ut handen, når telefonen:

– Godmorgon. Sanna här ifrån rum 309. Kan jag få beställa frukost är du snäll? Ja, bara för en person. Jag bor här ensam nu.

 

 

Tack för att du delar med dig, May-Louise. Den här texten har något drömskt över sig. Den ger mig något att tänka på. Det handlar om förändring och hur man kan tveka inför den samtidigt som det finns något hopp- och förväntansfullt i den.  Lycka till och ha fortsatt kul med kommande skrivövningar.

/Jeanette

Comments

comments

Login