Veckans text skapad ur en skrivövning

Inspiration-fb-learned-to-write-350Jag får in många härliga texter skapade i nuet utifrån enkel skrivövning. Poängen med skrivövningar är att de ska vara roliga och inspirerande. Därför uppmanar jag alltid att bara skriva som det blir och inte redigera. Jag redigerar naturligtvis inte författarens text innan jag publicerar den heller.

 

Vill du också ha kreativa skrivövningar varje vecka helt gratis? Varsågod, det är bara att lämna din mejladress så har du din första övning inom några minuter.

 

Skrivövningen Cecilia har gjort lyder så här:

Du står med händerna i jorden i ditt trädgårdsland. En känsla av att någon står bakom dig får dig att resa dig upp. Vad händer? Skriv i 10 minuter.

Och så här skrev hon:

 

Tröst

Jag stod böjd över mina unga plantor, hela trädgårdslandet hade på en dag exploderat i frodig och böljande grönska. Jag böjde mig djupare för att kunna dra in de ljuvliga dofterna från kryddväxterna. Timjan, mynta, basilika – till och med den verkade orka – dragon och citronmelissens syrligsöta doft av citron.

Jag tog av mig handskarna för att kunna känna på bladens strukturer, en del sträva, andra mjuka som persikohud. Dragonens långa och nästan läderlika blad på en lite grövre stjälk, sträckte sig mot solen med liv och lust.

Utan förvarning började jag gråta. Glädje inrymd i sorg. Eller sorg inrymd i glädje.  Jag tror inte jag har gråtit på ett sådant sätt sedan jag var barn. Ni vet, den som kommer ända inifrån solarplexus, den som får hela kroppen att skälva och ljud som man aldrig har hört att lyfta sig ur bröstkorgen och fly upp i rymden.

Jag var gripen. Av längtan efter henne. Flickan som lämnat oss abrupt och utan förklaring för några år sedan. Lämnat oss i förtvivlan, förvirring och smärta.

Och jag föll på knä, ned i myllan. Böjde huvudet mot jorden och grät den fuktig mitt i dofterna av liv.

Så.

En hand strök över mitt huvud. Så.

Lugn kom till mig. Jag vände min kind mot jorden. Gråten stillnade. Så.

Lät mig tröstas. Så. Handen strök värme till mig.

Långsamt vände jag mig om.

Där fanns. Ingen.

 

Tack för en berörande text om saknad och längtan, Cecilia! Lycka till och ha fortsatt kul med kommande skrivövningar.

/Jeanette

Comments

comments

Login