Tips för dig som gillar att resa och skriva!

 

Res bort och skrivI senaste numret av tidningen Skriva (nr 3 – maj/juni 2013) så finns såväl jag som mitt företag Kreationslotsen med i ett reportage ”Res bort och skriv i sommar”. Tillsammans med författarna Mats Söderlund och Åsa Anderberg Strollo berättar jag om fördelarna med att resa bort för att skriva.

 

Det handlar om att ta sig själv på allvar och ge sig själv tiden att förverkliga sina drömmar. Att resa bort ger dig möjlighet att fokusera på ditt skrivande, det ger sammanhängande tid som du kan disponera som du vill. Det fina med att åka bort är också att man lämnar sina vardagsdistraktioner hemma. Allt det där som ”måste” göras hemma som man kan strunta i om man befinner sig på en annan plats. Det är inte heller att förakta den inspiration det ger att komma bort, befinna sig i nya miljöer och skriva på en annan plats. Det är viktigt att fylla på ny energi så man orkar ta sig igenom sitt skrivprojekt eller påbörja nästa.

Arbetsplats Playan

Foto: Jeanette Niemi

 

Själv reser jag vår och höst för att skapa utrymme för mig själv och mitt skrivande. Jag reser främst till spanska solkusten eftersom det är nära, relativt billigt och varmt! Jag lägger upp en plan för mitt arbete och gör nästan inget annat än skriver. Brukar alltid planera in tid för ledigt, pauserna ger mig ny energi och jag har möjlighet att göra saker som jag vill. Jag kommer alltid hem med massor av material från mina resor. Utan min plan så är risken stor att jag inte skulle komma hem med något eftersom jag alltid tycker det är spännande med nya platser. Det är mycket lättare om man väljer att åka till samma plats.

 

Gillar du också att skriva och resa? Köp tidningen och bläddra fram till sidan 56 och läs mer. Där finns många tips från Kreationslotsen om varför man ska åka på skrivresa, hur det kan gå till och vad man ska tänka på. Tipsen finns också i artikeln ”Varför åka på skrivresa”  som jag skrev i samband med intervjun.

 

Välkommen in, läs och inspireras!

 

 

Vilka är dina erfarenheter eller drömmar kring skrivande och resande? Dela gärna med dig till oss andra.

/Jeanette

Comments

comments

Login