Skapa ditt drömliv – Glömskan

Gästbloggat av Malin Lundskog – en artikel i serien Skapa drömliv

 

 

Det är lätt hänt. Vem som helst kan ju glömma. Vi är inte mer än människor. Ja, ja … det är inget att göra något åt.

Entreprenör, ledarskap, självsabotörer, självhjälpare, Jeanette Niemi, digital nomad Kreationslotsen

Det där är bara några av kommentarerna jag får, ofta i kombination med ett förstående leende när Glömskan visar upp sig från sin allra bästa sida. Alla vet ju att det faktiskt kan hända att vi glömmer saker och ting. Och det kan till och med uppfattas som gulligt att vara glömsk, i alla fall om den som glömmer erkänner och säger oj! Och typiskt mig! Inte konstigt att det är lätt att sitta fast i glömskans klor då, eller hur?!

 

Precis som vilken självsabotör som helst skyddar glömskan oss från att bryta vanor, utvecklas och komma vidare. Raka motsatsen till det de flesta av oss vill. Och ärligt talat: det är jättebekvämt att skylla på glömskan för att slippa göra jobbiga, tråkiga, besvärliga saker. Jag har lurat mig själv många gånger och trott på riktigt att jag är glömsk och att det inte är någon idé att jag ens försöker komma ihåg.

 

Med glömskan som självsabotörskompis blir livet både lätt och samtidigt ångestladdat att leva … Den låter oss dels slippa ringa jobbiga samtal, betala dyra räkningar och dels glömma obekväma deadlines. Lätt hänt att glömma liksom!

 

Samtidigt gnager oron där. Det är något jag har missat. Något jag borde göra. Och det är ingen skön känsla, det vet vi allihop. Jag levde med Glömskan som självsabotör i många år, innan jag kom på att jag sällan glömmer sådant som är kul och som jag är intresserad av att göra eller utvecklas inom.

 

“När jag blev medveten om det började jag prata snällt med Glömskan, för att vi skulle bli vänner.”

 

 

Skapa drömliv en antologi med bla Jeanette NiemiNär jag blev medveten om det började jag prata snällt med Glömskan, för att vi skulle bli vänner. Jag berättade för Glömskan att när jag lägger in påminnelser i telefonens kalender är det just påminnelser om att något ska göras och inte bockas av som gjort förrän det faktiskt är gjort (jo, sådant har hänt …) Medvetenheten om Glömskan som självsabotör har också gjort att jag planerar mina dagar så att jag inte sparar det tråkiga eller jobbiga till sist utan gör det när jag har som mest kraft och energi under dagen. Annars glömmer jag mer än gärna … Glömskan har också lärt mig att om jag låter den styra kommer oron som ett brev på posten och den vill jag verkligen inte leva med.

 

Glömskan hjälper mig att ta tjuren vid hornen även om det är riktigt obekvämt och gör att jag slipper oron över att det förmodligen är något jag har glömt att göra. Glömskan hjälper mig också att koppla av eftersom jag tillåter mig själv att glömma sådant som jag inte behöver komma ihåg. Då, när vi inte var vänner Glömskan och jag, levde jag under ständig oro över att ha glömt något. Nu har jag tillit till att jag kommer ihåg det jag behöver komma ihåg eftersom jag inte backar för de jobbiga (eller tråkiga) uppgifterna. Typiskt mig …

 

 

 

 

Malin Lundskog Hälsa mera om Glömskan hos Kreationslotsen, Jeanette Niemi

Foto: Patricia Melin

Malin Lundskog

Malin driver Hälsa mera och du kan läsa mer om henne och hennes verksamhet på hemsidan. Följ henne på Instagram för skön inspiration om att leva som glad, fri och stark: @malinlundskog

 

Malin har fler alster på sitt ansvar bland annat den senaste boken Glad Fri Stark. Läs mer om den på hemsidan. Hon har också gästbloggat hos mig tidigare som Månadens författare, ta del av hennes inspirerande artikel om Flyt och fulskrivande. 

 

 

 

 

 

PS

 

 

 

 

 

Comments

comments

Login