Har du någon förebild? Någon som gjort något fantastiskt och beundransvärt? Någon som är som du skulle vilja vara eller gör sådant som du skulleFörebilder, coach, utvecklingvilja göra? Förebilder är viktiga som ett sätt att hitta vägledning mot hur man själv vill vara som person.

 

Kändisar får ofta frågan och jag brukar tänka ”måtte jag inte bli kändis – vad ska jag då svara?” Frågan kommer också ofta när jag bevistar olika seminarier, kurser och föreläsningar. Jag förundras över att så många har så tydliga förebilder i en person. Dalai Lama dyker nästan alltid upp. Inget konstigt i det kanske. Vad är där att inte beundra? Likaså manliga framgångsrika chefer. Beroende på sammanhang kommer också kvinnliga lika framgångsrika chefer på tal. Begåvade artister som Robyn som tidigt visat på både talang och affärssinne. Det finns hur många exempel som helst och jag förundras inte över att de är förebilder, de är ju begåvade, vidsynta och framgångsrika. Jag förundras därför att jag själv inte har någon direkt förebild i en tydlig person. Jag beundrar alla dessa personer och många därtill men de är inte mina förebilder.

 

Har jag någon förebild då? Jag har en mycket tydlig bild av vad och hur jag vill vara. Jag vill vara sann mot mig själv, modig och gå min egen väg.  Detta har jag funnit i tre av mina vänner som fungerar som mina förebilder. De har alla tagit beslut i sina liv där de valt att följa sitt hjärtas väg till förmån för trygghet och status. I mina ögon är de alla tre vinnare och beundransvärda för sitt mod och deras övertygelse har väglett mig i mina beslut om hur mitt liv ska se ut. Att deras beslut dessutom visade sig vara helt rätt, det ger än mer styrka åt min beundran. Detta gör att jag lägger alla modiga, sanna människor som väljer sin egen väg till mina förebilder. Kanske du är en av dem?

 

Har du någon förebild?

/Jeanette

Comments

comments

Login