Att skriva

 

Sanna bjuder på funderingar om hur det är att skriva. Att skriva om saker som vi tar för givna ger ofta nya infallsvinklar och nya insikter. Förutom att det också ger ny energi att skriva!

 

Den här texten kommer ur en skrivövning som finns med i den kostnadsfria minikursen “Kreativa skrivövningar”. Vill du också ha roligt? Lämna din mejladress så får du första brevet direkt!

 

Inspiration-fb-learned-to-write-350Här är övningen Sanna gjorde:

Skriv om att skriva.(Skriv i 5 minuter.)

 

Så här skrev hon:

“Jag minns hur jag längtade efter att skriva när jag var liten. Minns suget. Jag kunde skriva lite redan när jag började skolan. Och när det äntligen blev dags för första klass delade jag allt spännande jag fick lära mig med min lillasyster. Faktum är att jag lärde henne så pass bra att det på vårterminen i trean upptäcktes att hon låg efter, ganska mycket, eftersom hon hade kunnat luta sig tillbaka på allt hon kunde de första två årskurserna.

Skrivandet, och läsandet, har alltid varit viktiga för mig. Jag är inte typen som skriver dagbok. Men åh, vad jag önskar att jag hade kunnat skriva ut en enda av de 10-tal dagböcker jag påbörjat genom åren. Å andra sidan ha jag skrivit en blogg i över 7 år. Och faktiskt typ 1,2 böcker.

Jag förstod ganska snart att jag ville skriva i mitt yrke. Drömde om att bli författare och journalist. Och på sätt och vis blev jag ju det. Kanske inte på det viset jag trodde, det blev kanske till och med bättre.

Det bästa jag vet är ögonblicket när texten som vuxit fram i huvudet letar sig till fingertopparna som får dansa över tangentbordet. För mig är det lycka.

Ren och skär lycka.”

 

Tack för din text Sanna! Den där känslan av att det jag vill berätta tar form på pappret är härligt energigivande. Din text var en fin påminnelse om det. Tänk om det fanns statistik på hur många påbörjade manus det ligger runt om i världen på datorer och i byrålådor. Jag är säker på att det finns en hel skatt där!

/Jeanette

Comments

comments

Login