Om att skriva

 

Maria skriver om skrivandet. Hur det är när fingrarna rör sig över tangenterna och världar växer fram på pappret. Men också om det viktiga som ett tomt papper signalerar för många. Det kan lätt ta stopp. Träna behöver en skrivare göra och det gör Maria!

 

Den här texten kommer ur en skrivövning som finns med i den kostnadsfria minikursen “Kreativa skrivövningar”. Vill du också ha roligt? Lämna din mejladress så får du första brevet direkt!

 

Inspiration-fb-learned-to-write-350Här är övningen Maria gjorde:

Skriv om att skriva.

 

(Skriv i 5 minuter.) 

  

Så här skrev hon:

Laptopen susar och jag stirrar på det tomma wordokumentet. Stirrar på markören som blinkar uppmanande åt mig. Som om den vill säga ”Kom igen och skriv nu. Det är ju det du vill.” Jag vet ju att det är det jag vill. Jag tar en klunk av vinet som står i sitt glas bredvid. Samlar mig. Lägger händerna på tangenterna. Söker efter en början. Försöker fånga orden som far omkring i huvudet. Vet att de finns där, vet att de vill ut, vill göra sig hörda. För det finns en röst därinne som så innerligt gärna vill bli hörd. En mening tar form och fingrarna flyger över tangenterna. Jag ler belåtet. En karaktär börjar sakta ta form. En miljö växer fram där tillsammans med en början till en handling. Tar en klunk till och fortsätter. Det går fort nu. Nu när jag väl kommit igång. Ett namn dyker upp, en röst som talar, som kräver ordet. Kräver att jag ska lyssna och förmedla det den har att säga. Ibland går det så lätt, men oftast inte. Inte när jag inte har en klar idé från början. Men jag vet att jag måste fortsätta. Får inte sluta. Man måste öva på att skriva. Så är det ju. Det har man ju hört. Öva för att bli bättre, för att bli klarare i språket, i handlingen och i berättelsen. Orden fyller det vita och så är min bokidé född. ”Hon tittade tyst ner på staden som bubblade av festligheter och tänkte att en gång hade hon varit som dem.”

 

Tack för din text Maria! Inspirerande läsning, den gör mig sugen att skriva. Tror att fler kan känna sig inspirerade av denna text.

/Jeanette

Comments

comments

Login