Skriv huvudet rent!

 

Förutom att det är roligt så är flödesskrivning både inspirerande och frigörande! Gör som Eva och prova.

 

Den här texten kommer ur en skrivövning som finns med i den kostnadsfria minikursen “Kreativa skrivövningar”. Vill du också ha roligt? Lämna din mejladress så får du första brevet direkt!

 

Här är övningen:

skrivövning, skrivkurs, kreationslotsenFlödesskriv (15 min).

Den här övningen går ut på att tömma dina tankar och värma upp ”skrivnerven”. Skriv allt du tänker i ett flöde. Stanna inte upp, fundera inte på vad du ska skriva. Bara skriv allt du tänker. Tänker du ”nu vet jag inte vad jag ska skriva” så skriver du det.

Flödesskriv – variant 2.

Dela upp övningen på tre dagar. Flödeskriv 5 minuter första dagen, tio minuter andra dagen och 15 minuter tredje dagen.

Så här skrev hon:

“Efter att ha varit i Nice i fem dagar och haft en välförtjänt vila med min man så kom vi hem i tisdags kväll. Jag hade sett fram emot att komma hem och sätta igång med att kolla upp nätverk, utbildningar, kontakta gamla kollegor m.m. Det gjorde jag också. Men fy sjutton vad jag blev stressad. Fattar egentligen inte varför. Men det finns så otroligt mycket information och svårt att ta till sig allt. Jag satt vid datorn i princip hela dan med undantag att jag cyklade till gymet en timme och det var jätteskönt. Igår kväll var jag helt slut och har sovit som en stock inatt.

I morse fastnade jag vid datorn igen eftersom jag fått ett mail från TRR att de nu har registrerat mig och att jag kommer att få kontakt med en rådgivare inom kort. Samtidigt hade jag sett i tidningen att det startar upp en ”Business School” här i Strängnäs som är för nyföretagare. Där får man rådgivning, coachning, workshops m.m. Sista anmälan är idag. Nu blev jag ju jättesugen att anmäla mig till det. Jag klickade in på sidan för anmälan och läste igenom. Men så kom jag på att det kanske kan vara bra att fråga TRR först om det är klokt att anmäla sig till det här innan jag har pratat med en rådgivare.

Jag ringde upp TRR och fick tag på en jour rådgivare som svarade mig att de har i princip samma utbildning internt och dessutom gratis. Så hon tyckte jag var klok om jag avvaktar tills jag fått min rådgivare och sen prata igenom hela min situation. Oj det kändes som en lättnad! Då kan jag ta en städdag hemma istället.

Det är konstigt vad man kan stressa upp sig för i princip ingenting. Jag vet att jag har så god tid på mig att tänka och utveckla en bra affärsidé och ändå vill jag göra allt på en gång. Jag antar att jag inte är ensam om att tänka så. Typiskt mig att allt ska gå snabbt som tåget.

Nu ska jag ta det lugnt idag och gå på ett yoga pass vid lunchtid. Där får man lära sig att koppla av.

Nu ligger min katt Alfons här bredvid datorn och sover. Tänk vad katter kan sova skönt och nästan var som helst. På nyhetsmorgon i morse pratade de om katter och hur mycket dom ska väga. 3 kg för en honkatt och Alfons hon väger 4,5. Kanske får vi börja banta henne nu. Inte så mycket godis som hon får nu. Det skulle hon nog må bra av!”

 

Tack för din text Eva! Den visar på ett härligt sätt hur våra tankar går och hur man kan använda flödesskrivande för att tömma sig på tankar och känslor.

/Jeanette

Comments

comments

Login