Skrivande och känslor

 

Eva skriver om hur det känns att skriva. Att det har två sidor. Visst är det så! Tänk om det alltid skulle vara roligt eller alltid tråkigt. Det skulle inte vara så bra för vår kreativa process. Vi behöver motstånd för att skapa och för att uppskatta framgång. Vet du när det går lätt för dig och skriva eller när det blir tungt och du börjar fundera på att gå och tvätta fönster istället? Dela gärna i kommentarerna!

 

Den här texten kommer ur en skrivövning som finns med i den kostnadsfria minikursen “Kreativa skrivövningar”. Vill du också ha roligt? Lämna din mejladress så får du första brevet direkt!

 

Inspiration-fb-learned-to-write-350Här är övningen Eva gjorde:

Skriv om att skriva.

 

(Skriv i 5 minuter.) 

  

Så här skrev hon:

“Att skriva kan vara både avkopplande och stressande. Avkoppling är när jag har tiden och bara låter min fantasi flöda och fingrarna bara flyger över tangetbordet. Jag tänker inte på något annat än just mitt skrivande och tycker att det är så roligt. Bilder kommer i mitt huvud som jag för över till bokstäver och jag tycker hela tiden att allt blir jättebra.

Att skriva under press kan vara väldigt stressande om det är en kort deadline. Det liksom tar stopp i huvudet och jag får inte fram något bra. Jag måste fundera och läsa om i ett kör. Tittar på klockan då och då och känner den där stressen i magen. Till slut får jag fram en text som jag tycker är bra (eller ok) och då kommer den där känslan av att ”Yes, jag lyckades”!

Men oavsett om det är avkopplande eller stressigt så är det lika roligt varje gång.”

 

Tack för din text Eva! Många viktiga funderingar. Det gör mig glad att du gillar det du skriver och att du har roligt! Heja dig, fortsätt så.

/Jeanette

Comments

comments

Login