Kreativ text ur en bild

 

Denna vecka vill jag presentera Anna-Maria Ekblad som valt att gå minikursen Kreativa skrivövningar. Hon skriver och skickar in texter regelbundet. Det blir mycket träning för henne men också möjligheter till många nya uppslag och idéer. Den här texten väcker min nyfikenhet och jag tänker mig att det går att skriva vidare på den. Skulle inte du vilja veta vad som händer? Berätta i kommentarerna vad du tror händer. OCH det är mycket välkommet att berätta vad du upplever när du läser texten.

 

Tack till Anna-Maria för att du delar med dig av text så vi andra kan inspireras.

 

Skön läsning! Vill du också ha skrivövningarlämnar du din mejladress på kurssidan och följer instruktionerna.

/Jeanette

PS

Skrivövningar är inget prov i perfektion – det är träning under lekfullhet och de publiceras oredigerade som jag får dem.  Enbart för att du ska inspireras till att börja skriva eller skriva mer. Jag uppmanar också till att inte redigera övningarna.

 

 

Utsikt från ett köksfönster mot havet

Av Anna-Maria Ekblad

 

Skrivövning

På bilden ser du utsikten från ett köksfönster. Vem ser ut genom det? Berätta! (10 min)

Äntligen hade jag fått mitt drömboende. Det som jag drömt om i hela mitt liv. Att kunna sitta vid köksbordet och titta ut mot havet. Havet är ett scen som jag aldrig tröttnar på, utsikten förändras sig hela tiden av sig själv, men också tillsammans med hjälp av resten av vädrets makter.

Men alla drömmar kräver sina offer och det hade mitt drömboende också gjort. Jag hade sålt min själ till djävulen för att få detta hus och jag var rädd för att nu aldrig komma ut ur hans våld. Djävulen var i mitt fall en människa, en person som gett mig pengar och som jag nu stod i skuld till. Han krävde inte pengar tillbaka, han krävde en handling av mig som var värd priset för huset. Vad det var för handling visste jag inte ännu. Inte heller när han skulle kräva mig på den tjänsten som jag lovat att ge honom. Han sa att det är viktigt att jag gjorde vad han än sa och jag fick inte ha några skrupler. Handlingen skulle vara att bryta mot något av Guds tio budord. Men mer information än så fick jag inte.

Jag hade accepterat priset och tyckt att jag kom billigt undan. Oavsett kunde jag inte påverka mitt löfte länge. Det fanns där, skrivet i blod den dagen han krävde att få sin tjänst. Den dagen var det bara för mig att utföra den.

 

 

Comments

comments

Login