Betydelsen av skrivandet och en övning

 

Varför skriver du?

Kanske den mest grundläggande frågan för all lust och motivation till att skriva. Vet du varför du skriver?

Skrivkurs, skrivresa, skrivretreat, sverige, Italien, Jeanette Niemi, SPanien

Foto: Jeanette Niemi

 

Ställer jag den frågan så kommer jag att få mängder med svar och de skulle skilja sig från varandra på olika sätt. När det knivar till sig med skrivandet – man skriver inte fast man säger sig vilja, man får skrivkramp och orden kommer inte eller man är inte nöjd med det man skriver – så har man ofta tappat bort anledningen till varför man skriver.

 

 

 

Kanske skriver jag för att ge ut en bok.

Men från början ville jag berätta en historia.

 

Kanske skriver jag för att någon annan ska läsa.

Men från början var jag nyfiken på att utforska något eller mig själv.

 

Kanske skriver jag för att tjäna pengar och sitta i tv-sofforna.

Från början visste jag inte att det är mycket arbete och hög konkurrens – chanserna finns men är små.

 

Kanske skriver jag för att jag borde eller måste.

Men från början skrev jag av lust.

 

Kanske skriver jag inte.

Kanske vill jag bara hålla liv i min dröm om att skriva och ge ut en bok.

 

 

Så här kan jag fortsätta hur länge som helst. Men jag slutar rabbla nu. Det är lätt att tappa motivation när vi använder piska och morot istället för lust och vilja. Det handlar också om att vara ärlig mot sig själv och lyssna på den inre rösten. Jag vill därför ge dig chansen att fundera en stund över varför du skriver.
 
 

Skrivövning

Varför skriver du? Skriv i tre minuter.

 

 

 

Varför skriver du?

Skriv i tre minuter.

 
 
 
 
 

Dela gärna med dig i kommentarerna av dina tankar och reflektioner. Det inspirerar och glädjer många!

 

 

Ha en skön skrivstund. Jag följer upp den här artikeln nästa vecka utifrån de kommentarer jag fått och de tankar jag har kring varför vi skriver. Följ gärna bloggen via RSS-flöde eller Kreationslotsen på facebook så riskerar du inte att missa viktiga tips!

 

Skrivglada hälsningar

/Jeanette

 

 

 

Comments

comments

Login