Vad vill du ha ut av 2020? Har du gamla drömmar som inte blivit uppfyllda? Kanske någon vana du val byta ut för att göra ditt liv roligare eller enklare? 

Att stanna upp och reflektera över vart man är på väg kan man göra närhelst man behöver. När man summerar ett år kan det vara ett bra tillfälle att lyfta blicken och se vad man vill ha ut av det kommande året. Det har jag gjort i år. Det har gett mig en ny riktning och ett nytt fokus. Min verksamhet växer så det knakar. Den vill mängder med saker. Jag också. Och allt får inte plats. Jag blir tvungen att gå fram med renssaxen nu. Det finns en anledning till att det finns många som pratar om minimalism, produktivitet och effektivitet i samma mening. Ju enklare man gör saker ju lättare blir det. 

Jag har beslutat mig för att jag i år ska rensa bland alla mina saker och aktiviteter och att jag ska välja utifrån lust. Jag har redan börjat och jag älskar det! 

Skrivcoach Jeanette Niemi, skrivcoach på Kreationslotsen.

Hur vill du att ditt år ska bli? Vad vill du få ut av det här året? 

Svårt att veta? Mmm jag vet. Det är ställningstagande, tänkande och beslut involverat i det här. Kroppen stretar emot när det gäller att göra av med energi. 

Gör det roligt istället! Jag använder t ex www.dreamitalive.com för att skapa en lustkarta för året. Med hjälp av kategorier, bilder och texter så skapar du snart en bild av det du vill ska hända. Självklart kan du göra hur som helst när du gör detta men se till att använda bilder för vi har mycket lättare för att följa det vi har starka bilder av. 

Jag kommer att fortsätta lära mig italienska i år. Jag ska också hålla flera skrivkurser, publicera e-böcker och åka till bokmässan. Och utveckla Skriv! Och Bokskrivarskolan som kan hjälpa dig att nå dina bokskrivardrömmar. 

Om du vll ha tips om hur du kan sammanställa förra året snabbt så kan du kolla in artikeln Vad har du gjort i år?

Som jag ser fram emot det här året! 

Skrivglada hälsningar

/Jeanette

Kreationslotsen – din skrivcoach

PS

Vill du vara säker på att inte missa dessa artiklar så rekommenderar jag dig att anmäla dig till Skrivboosten – din fria utbildning, då kommer artikeln direkt i din mejlkorg. Dessutom får du en skrivpuff, tips, övning och en uppmuntrande hälsning från mig varannan vecka.

Comments

comments

Login