Skrivliv i Italien går hand i hand med god mat
Mat skildras i litteraturen både i text och bild. Det är en viktig del i en människas liv och därför en naturlig del när man ska skildra en karaktärs liv i ett manus. Dessutom är det otroligt viktigt att fylla på med energi när man ska utföra ett tankearbete på det sätt som det innebär att skriva en berättelse. Det handlar ständigt om problemlösning och hjärnan behöver fett och kolhydrater till det. Italien är rätt land för detta med sina pastarätter och underbara olivolja.
När man skriver om mat så har man stor användning av sina fem sinnen. Vi äter med ögonen brukar vi säga. Och vägen till mannens hjärta går genom maten. Oavsett om det är sant eller ej så ligger det en poäng i att lyfta fram detta i text. Om läsaren får veta hur maten ser ut, doftar, smakar, känns och låter så kommer associationer väckas lättare. Skrivs det på ett riktigt lockande sätt så kanske läsaren får kväljningar eller det börjar vattnas i munnen.
Vattnas i munnen … om en kort stund bjuds vi till bords igen på Villa Ottilia. Och jag vet redan att jag inte kommer att bli besviken. Varenda måltid jag serverats här har varit god och vällagad. Jag ska sluta skriva nu och låta er se bilderna från några av våra måltider.
Må gott!
/Jeanette
Tack så mycket 😀