Snart får du veta hur!

 

Det är många manus som aldrig blir skrivna eller färdigskrivna. Den egna berättelsen eller expertiskunskapen blir kvar inom dig eller i en mapp på din dator. Känner du igen det?

 

Orsakerna är säkert många. Tid, energi, ekonomi är sådana som jag ofta hör sägas av människor som har funderingar kring att skriva en bok. Det är säkert sant men jag tänker att även de som lyckas skriva sina böcker har sådana hänsyn att ta. Eller vad tror du?

Kreationslotsen, Jeanette Niemi, Kreativt skrivande, Skrivcoach
 

Men hur gör man då?

Tänk om det fanns ett sätt som lärdes ut på en behändig liten kvällskurs. Jag vet att det finns kurser som utlovar det här. Men jag tror inte på det. Jag tror inte på “quick fixes” när det gäller människors vanor, beteenden och kreativitet. Jag tror att det kommer inifrån dig. Det är du som har svaret på vilket sätt som är det bästa för dig. Jag kan naturligtvis säga åt dig att gå upp en timme tidigare varje morgon och skriva. Och lyckas du med det så kommer du också att skriva din bok. Men om du är hiskeligt morgontrött och dessutom har barn som är vakna då och springer runt dina ben så är det hög risk att du kommer att misslyckas.
 

Jaha. Så hur gör man då?

Du får helt enkelt hitta det sätt som passar just dig. Du får prova dig fram, testa nya saker och justera. Ett sätt som jag gärna använder är att jag sneglar åt dem som har lyckats göra det som jag vill åstadkomma. Hur har de gjort? Vad har de lärt sig? Skulle det passa mig?

 

Framgångsrika människor har ofta bra strategier som man kan lära sig av. Därför har jag frågat ett antal författare hur de gjorde när de skrev sin bok. Några har skrivit så många att de har olika sätt för olika böcker.

 

Vi, jag och författarna, kommer under kommande veckor bjuda på denna kunskapskälla.  De kommer alla att gästblogga här hos mig och dela sina erfarenheter och bästa tips. Det här är författare med olika erfarenhet från olika genre och utgivningsmetoder. Det är författare som skrivit sin första bok och författare som har en lång rad egna böcker i bokhyllan. Här finns författare som ägnar sig åt skönlitteratur såväl för unga som vuxna, facklitteratur och även erfarenheter från självbiografiskt skrivande.

 

Första författaren möter du på söndag här på bloggen.

Håll utkik, snart får du veta hur man gör när man lyckas skriva en bok!

/Jeanette

 

 

 

Comments

comments

Login