Skapa ditt drömliv – rebellen

Gästbloggat av Anna Åberg – en artikel i serien Skapa drömliv

 

Entreprenör, ledarskap, självsabotörer, självhjälpare, Jeanette Niemi, digital nomad KreationslotsenRebellen är arg! Så arg! Hon tycker hon är felbehandlad av alla, av världen, av samhället, av föräldrar, vänner och partner. Rebellen behöver ha en motståndare. Hon måste få vara arg. ARG. Med stora bokstäver.

 

Hen säger ”Fuck you!” till det mesta. Rebellen gillar att klä sig i svarta kläder. Helst läder. Hen gillar motorcyklar, tatueringar och hardcore heavy metal. Hen säger vad hen tycker. Med eftertryck. Och vrede. Rebellen rör om, stökar till och ser till att förändring sker. Rebellen har en stark lojalitetskodex. Det är vi mot dem. Det måste finnas ”dom andra” för att ett ”vi” ska existera. Rebellen skapar sammanhang och relationer genom att tycka illa om, till och med hata andra. Utan vreden, utan de – inget vi.

 

Rebellen försvarar sig själv och andra. Rebellen gillar att försvara.

 

Min rebell kommer fram till exempel när jag måste anpassa mig till andras strukturer som jag tycker är onödiga och strikta. Idag besökte jag universitetsbiblioteket. Snacka om struktur! Jag fattade inte hur jag skulle hitta böckerna. Min rebell blir superförbannad och vill tala om för hela patriarkatet hur dumt det är att de sorterar på olika sätt för de tre böckerna jag behövde.

 

Notera hur Rebellen ser patriarkatet i den här situationen. Typiskt Rebellen. Hon blåser upp mer i situationen än vad som finns där.

 

 

“Rebellen vill rädda sig själv och andra och skapar därmed drama och offermentalitet.”

 

 

Kreationslotsen, skapa drömliv, Jeanette NiemiRebellen är Förövare i dramatriangeln (Lynne Forrest, Karpman). Rebellen vill rädda sig själv och andra och skapar därmed drama och offermentalitet.

 

En av fördelarna med Rebellen är att hen tänker utanför ramarna. Hen är väldigt obekväm innanför ramen för där kan man bli skadad. Rebellen har varit drivande i mitt företagande, i att skapa ett liv som jag tycker om, att gå utanför normen. Det är positiva saker och samtidigt ensamt och slitsamt.

 

Rebellen har bidragit till att jag lever ett liv som digital nomad, att jag reser och att jag säger ja till äventyr.

 

Rebellen har också bidragit till att jag levt ensam större delen av mitt liv. Eftersom Rebellen inte litar på någon, inte ens sig själv, så skapar hen ensamhet och separation. I relationer skapar hen konflikter, vi och dem, och samtidigt som hen hatar konflikter.

 

Vägen att vända Rebellen till självhjälpare har fått mig att använda olika metoder som frigörande andning, meditation och integrering av alla aspekter av mig. Att välkomna hem Rebellen och integrera hen betyder att släppa in människor i mitt liv.

 

 

Anna Åberg Rebellen bloggar hos Jeanette Niemi Kreationslotsen

Foto: Moritz Kerkmann

Anna Åberg, Sveriges mesta digitala nomad.

Levt som resande sedan 2012. Finns under våren 2018 i Umeå och studerar religionsvetenskap och lär företagare hur man gör för att tjäna mer och jobba mindre.
Följ Annas fria utbildning i hur man skapar mer frihet i livet genom webbföretagande.

 

 

 

 

PS

 

 

 

 

Comments

comments

Login