Om du gör som du alltid har gjort får du samma resultat som du alltid har fått.

Den här tanken har jag burit med mig i många år och den vägleder mig i mina val. Är jag nöjd med situationen som den är, ja då fortsätter jag på samma sätt. Jag har många exempel på det. När jag gick på universitetet och hittade en studiemodell som levererade högsta betyg, kurs efter kurs. Det fanns ingen anledning att justera.

 

Men andra gånger när det skaver i livet, som den gången när jag insåg att mitt liv inte var det jag ville. Att jag inte stod upp för mig själv i skrivandet och på det sätt jag ville leva på. Då anmälde jag mig till en skrivarlinje på distans. Det blev startskottet som ledde till jag idag är webbföretagare och lever på skrivande i olika former. Jag lever i frihet och jag lever min dröm.

 

Har du något som skaver? Ett område där du inte gör det du vill?

 

En förändring behöver inte vara så dramatisk som att säga upp sig på dagen men jag har vänner som har gjort det också. Och det har gått bra. Även i de fall där förutsättningarna kanske inte var kristallklara. Men även en liten förändring skapar energi och nya perspektiv som kommer att ge dig kraft och mod att gå vidare.

 

Ta ett steg i taget.

Börja med något smått, ta sedan ett steg i taget och du kommer att ta dig till oanade höjder.

 

Att ta för stora steg kan lätt skapa stora rädslor och då är det lätt att man drar sig undan igen. Jag valde att vara kvar i min anställning och plugga på fritiden när jag började sikta mot mitt nya liv inom skrivandet. Det gjorde att jag kunde ta ett steg i taget och det passade mig fint. Rädsla har jag fått min beskärda del av ändå. Det hör till utvecklingen och är helt normalt. Ju räddare du är, ju viktigare är det för dig.

 

Så vad är viktigt för dig? Var skaver det i ditt liv eller i ditt skrivande? Vad skulle du kunna prova att göra annorlunda för att skapa det du vill?

All förändring är bättre än att inte göra något i det läget där det skaver och du inte får ditt önskade resultat. Ändrar du bara en liten parameter kan du få veta vad som inte funkar och vad som funkar. Du kan få inspiration, nya idéer och energi att använda i din kreativa skrivprocess.

 

 

Jag har utlovat tips, här är några saker du kan prova:

  • Starta din morgon med något som ger dig energi t ex läs något som inspirerar dig.
  • Skriv på en annan plats än du är van.
  • Skaffa en skrivkamrat.
  • Skriv loggbok dvs skriv ner vad du gör i ditt skrivande och vad du ska göra härnäst.
  • Anmäl dig till en kurs.
  • Titta in i din synopsis.
  • Ta ledigt en dag och var med dig själv.
  • Byt tempus eller perspektiv, skriv ett stycke och se vad som händer.
  • Gör en skrivövning. Jag har samlat några på pinterest, klicka in och prova.

 

Fyll på listan med dina egna idéer om vad du vill prova för att skapa ny energi. Vad väljer du att prova nytt? Skriv och berätta i kommentarerna.

 

Lycka till och ha kul!
/Jeanette

PS

För dig som vill ha mer hjälp så har jag två möjligheter för dig att leva det liv du vill.
Lev din dröm! För dig som längtar men inte vet hur du ska göra. Här får du hjälp steg för steg genom processen.

Skriv! Gemenskapen för dig som skriver som ger dig skrivkamrater på ett ögonblick. Du kan ha förändrat ditt liv redan på ett par minuter. Klicka in och läs mer.

Comments

comments

Login