Att leva ett kreativt liv.

 

Kreationslotsen, Skrivcoach, Jeanette NiemiLever du ett kreativt liv? Jag kan föreställa mig att du ganska spontant svarar ja eller nej på den frågan. Eller så tillhör du dem som nu sitter och undrar vad som menas med att leva ett kreativt liv.

Ofta kopplar vi samman kreativitet med att skapa såsom måla, skriva och fotografera till exempel. Men det kan vara så mycket mer.

 

Men vad är då ett kreativt liv?

Jag har tidigare skrivit en del om kreativitet och jag brukar definiera det som den process vi befinner oss i när vi skapar nytt. Vi löser problem för att skapa något som tidigare inte skapats. Helt nytt eller en förändring av något annat. Vi får ett nytt resultat. Då blir kreativitet så mycket mer än att måla eller skriva. Du kan i allra högsta grad vara kreativ när du försöker få ihop en middag då skåpen gapar tomma. Eller då du hittar ett sätt att göra det du verkligen älskar i din vardag.
Det här året tänker jag viga åt att skapa ett än mer kreativt liv för mig själv och även att hjälpa dig som följer mig och Kreationslotsen på bloggen, Skrivboosten – din fria utbildning, Skrivradion eller youtube att skapa ett mer kreativt liv. Att skapa ett mer kreativt liv i det liv du redan har. Om du vill förstås. Vi kommer att ta upp olika teman under året och hela tiden ha fokus på hur det skapar ett mer kreativt liv åt oss.

Min önskan är att du, som jag, hittar till ett rikare liv än det du lever idag. Att du väljer dina vägar genom lekfullhet och nyfikenhet istället för att låta dig begränsas av rädsla eller perfektionism. Om du vid varje tillfälle väljer den väg du redan har slagit in på och vet var den leder så kommer inget nytt att uppstå. Om du väljer väg genom att lyssna till vad din nyfikenhet och lust säger så har du slagit in på en väg som kan ge dig ett mer kreativt liv.

 

“A creative life is any life when you consistently, habitually, routinely and constantly choose the path of curiosity
over the path of fear.”

Elizabeth Gilbert

Det finns många definitioner på kreativitet och det finns säkert lika många definitioner på ett kreativt liv. Jag har inspirerats av Elizabeth Gilbert det senaste året och bl a genom hennes bok Stor magi. Leva ett kreativt liv utan rädsla. Hon har en befriande och naturlig inställning till vad kreativitet är. Jag kommer att fortsätta läsa och inspireras av många fler framöver för att skapa förutsättningar för att leva ett liv rikt på kreativitet. Jag vill välja nyfikenhet framför rädsla.

Kreationslotsen, Skrivcoach, Jeanette Niemi

Lever du redan kreativt?

Jag lever redan ett mycket kreativt liv men ser att jag vill göra en del förändringar. En sak är att jag vill skriva fler böcker under detta år. För att lyckas med det behöver jag ett vardagligt skrivande på mina bokmanus. Jag skapar förutsättningar för det bl a genom att gå samman med andra som också vill skriva mer i sin vardag i #365skriv. Aktivitet är mycket viktigt i det kreativa livet. Så det första steget är redan taget.

Vill du leva ett mer kreativt liv är du välkommen att ta ett första steg redan nu!

  • I Skrivboosten – din fria utbildning får du artiklar och fördjupande övningar om skrivande och kreativitet.
  • #365skriv – 2017 ger dig ett tema varje dag att skriva från. Du får också ett sammanhang att dela texter och tankar om skrivandet med. Det är inspirerande att göra och att se andra göra.

 

Skrivglädje till dig!
/Jeanette

Spara

Comments

comments

Login