En kärleksdikt riktad till ett Du

 

Jag har precis börjat läsa en distanskurs i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet – Kärlek, motstånd, medier. Skrivandet och läsandets praktiker. Är det inte ett underbart namn?

 

Kreationslotsen, Skrivkurs, kärlekJag anmälde mig till stor del för den digra litteraturlistan – den kommer verkligen ge mig en riktig läsboost. Men också för att jag gillade att den är så praktisk, ovanligt praktisk för att vara universitetsstudier. Det är fyra moment i kursen och varje moment tar upp ett specifikt tema. Efter läsning får vi en diskussionsuppgift OCH en skrivuppgift. Kärlek är temat för det första momentet.

 

Jag skriver stora mängder text. Varje dag, hela dagarna. Det är nog så att jag hyser en stor kärlek till skrivandet som uttrycksform. Jag skriver facktext, artiklar om saker som är viktiga för mig och jag skriver prosa. Men jag skriver inte poesi. Nu har jag fått en utmaning. Det är så nyttigt att sätta sig på elevstolen ibland när man vanligtvis sitter på lärarstolen.

 

Första momentets skrivuppgift är att skriva en dikt! Det ska jag göra i helgen. Jag ska göra det som jag uppmanar mina kunder och elever att göra: träna, kliva utanför min komfortzon och släppa på prestationskraven. Och jag ser fram emot det!

 

Min vana trogen så tänkte jag ge även dig chansen att skriva. Låt oss göra ett poesirace tillsammans!

 

Skrivuppgiften:

Temat är kärlek. Skriv en dikt riktad till ett du.

 

Skriv för dig själv, skriv till någon du älskar, skriv för vem som helst. Vill du behålla din dikt och kärlek för dig själv är det okej. Vill du dela med dig i kommentarerna är det roligt! Huvudsaken är att du har en riktigt skön stund.

 

/Jeanette

 

 

 

 

Comments

comments

Login