5 tips för att fånga inspirationen

 

Kreationslotsen skrivcoach webbinariumIdag ringde en kollega till mig, hon var ute och tog sin dagliga promenad. Då knöt jag på mig skorna och gick ut genom dörren jag också. Vi har samma vana, kollegan och jag. Vi har lagt in vår dag att vi ska röra på oss.

 

Under den här promenaden fick jag frisk luft, värme i kroppen och nytt blod i hjärnan. Jag fick dessutom flera goda skratt, stimulerande tankar och nya idéer. Jag är ensam egenföretagare och den här stunden gav mig också gemenskap, omtanke och jag blev lyssnad till. Mitt jobb är också stillasittande och jag hoppas att min dagliga träning bättrar på mina hälsoodds en smula. Att det dessutom resulterade in nya uppdrag – det var helt klart en god bonus!

 

När jag kom hem så jobbade jag på snabbare än innan och jag slås av detta varje gång jag varit ute. Eller haft ett stimulerande möte. Jag blir så mycket effektivare. Lösningarna ramlar på plats, jag kan koncentrera mig och jag vet att fokusera och prioritera. När jag sedan har kommit igång så kommer lusten av bara farten.

 

Inget kan vara enklare och ändå glömmer jag mig då och då. När det hopar sig. Jag tänker: jag gör det sedan. Och det går segt till dess att jag har varit ute eller gjort en annan förändring.

 

Det här kan vi använda oss av även i vårt skrivande. Att röra på sig, göra något annat, prata med någon likasinnad och få frisk luft ger energi in i ditt skrivande. Du kan dessutom bestämma själv när du ska få inspiration. Att sitta och stirra på en skärm med tomt vitt ark gör ingen glad – så händer det – passa på att göra något som ger dig ny energi!

 

Här kommer dagens tips!

  • Planera in att röra på dig varje dag.
  • Se till att få frisk luft.
  • Skaffa dig en skrivkompis.
  • Gör något som gör dig glad varje dag.
  • Skriv!

 

Det finns fler förstås. Vilka är dina bästa tips för att fånga inspiration när den lyser med sin frånvaro? Dela gärna i kommentarerna.

 

Med skrivglädje,

Jeanette

 

 

Comments

comments

Login