Skriva en bok – en dröm att skjuta upp till det är för sent? Eller är det dags att ta itu med den?

 

Jag hör det varje dag. Det är mycket nu, hinner inte, har inte tid, jag är arbetslös, nu har jag precis fått ett jobb … men när det lugnat ner sig eller bara det ordnar upp sig … då ska jag minsann skriva den där boken! Eller kanske: när jag blir pensionär. Gå inte på den! Dagens pensionärer har hur mycket som helst att göra – de hinner inte skriva några böcker.

 

Jag vågar påstå att det är stor sannolikhet att det inte kommer att hända. Eftersom när det ena har “gått över” så kommer något annat. Livet är konstruerat så. Min slutsats är att det är troligen inte det här som det hänger på. Men vad är det då?

 

KreationslotsenOm du har tänkt och sagt många gånger och under lång tid “jag skulle vilja skriva en bok” men ännu inte har gjort det så tänker jag att det är något i det du gör som gör att du inte skriver den där boken – ditt beteende. För om man gör som man alltid har gjort får man samma resultat som man alltid har fått. Einstein lär ha sagt att om man gör samma sak om och om igen och förväntar sig ett nytt resultat är det första tecknet på idioti! Utifrån det här resonemanget är jag beredd att hålla med. Det handlar om att hitta de sätt som fungerar för dig i det här. Och har du viljan att skriva en bok men inte gör det så har du troligen inte hittat det sätt som fungerar för dig.

 

Kan du skriva en bok? Hörde en föreläsare säga att de flesta människor går upp på morgonen för att de inte dött under natten. Jag fick och får fortfarande rysningar av tanken. Jag går upp på morgonen därför att jag är nyfiken på va den nya dagen bär med sig och för att jag vill göra skillnad i andra människors liv. Min familjs men också i ditt. Jag vill att du ska skriva den där boken. Jag sätter mig vid datorn varje dag för att inspirera och vägleda dig i att det ska kunna hända.

 

Vill du skriva boken?

Vill du fortsätta att göra samma sak om och om igen? Det beslutet lämnar jag till dig men du ska veta att jag hjälper dig om du bestämmer dig för att “NÄ nu j-r får det vara nog, nu SKA jag skriva den där boken”.

 

Det är lätt att tänka: det är väl lätt att säga. Men med min usla ekonomi, jobbiga partner, galna chef, hysteriska tonåringar … DÅ är  det minsann inte så lätt.

 

De som lyckas skriva en bok är inte människor med stora tillgångar av pengar och fler timmar än 24 på dygnet. Det är inte heller de som har hela dagarna fria. Det finns naturligtvis sådana också men det gör det inom alla gebit. Frågan är om det ska hindra dig från att skriva din bok?

 

De som lyckas skriva böcker är helt vanliga människor som du och jag. De har skapat sig beteenden och vanor som hjälper dem att ta sig dit. Jag har gjort en inspirationsserie med tolv författare som berättar om hur de gjorde/gör när de skriver sina böcker. Här finns vanliga människor med olika yrken och förutsättningar. Men alla har skrivit mellan en och tjugosex böcker!

 

Det är inte så att jag inte respekterar dig när jag säger att “det går om du vill”. Tvärtom hyser jag stor respekt för att du är en vuxen människa som kan fatta egna beslut och som kan skapa den förändring i ditt liv som krävs för att den där boken ska bli skriven.

 

Så vill du skriva boken?

Vill du ha hjälp av mig så kan du få det direkt. Jag erbjuder både coachning och skrivkurser som får människor att göra slag i saken. Jag tänker dessutom vara generös och ge dig en anledning att verkligen ta chansen nu. Eller två egentligen.

 

1. Köp “Skriv din bok NU!” eller “Bygg en berättelse” och få 15 % rabatt.

2. Köp båda och få 40 %! (gäller ej manusintensiven)

 

Du beställer på respektive kurssida. Ange koden: LUCKA 5.

Gör din beställning före lucia så är kurserna dina för detta förmånliga pris.

Självklart får du ge bort kurserna i julklapp! Meddela det med beställningen bara.

 

“Skriv din bok NU!”

Coachprogrammet som tar dig genom hela skrivprocessen från idé till färdigt manus. Vi tar upp det viktigaste inom hantverk, skrivprocessen och även dig som författare. Du kan själv välja om du vill ha coachning eller inte. Läs mer och beställ på kurssidan.

 

“Bygg en berättelse”

Här lär vi oss berättandets hantverk på ett lustfyllt sätt samtidigt som vi skriver en berättelse. Den här kursen är inriktad på en kortare berättelse men den modell du lär dig kan du använda om och om igen och både på korta och långa berättelser. Läs mer och beställ på kurssidan. 

 

Har du frågor – då är du som vanligt välkommen att höra av dig till mig! I kommentar eller via mejl.

 

Lycka till! Heja dig, jag vet att du kan skriva en bok. Jag hoppas det är dags nu.

/Jeanette

 

Comments

comments

Login