…finns de vackraste ting.

 

Brukar du se åt sidan, uppåt eller ner i backen när du går? Så där som barn gör. Jag minns när mina barn var små och de alltid såg när det hängde nya dekorationer i taket på centrum inför jul och andra försäljningshögstunder. Långt innan jag gjorde det. I fallet med juldekorationer är det kanske inte så viktigt men när det kommer till andra sidospår i livet kan det vara desto mer värdefullt att ha ögonen öppna.

 

Sedan jag började fota så har mitt detaljseende ökat markant. När jag gick över till makrobilder så blev det än värre. Det är fantastiskt roligt att se närmare på saker – det är som att en ny värld öppnar sig. Som de här bilderna till exempel, kan du se vad det är?

 

Väggrus

Foto: Jeanette Niemi

 

Väggrus

Foto: Jeanette Niemi

 

Det är smutsen vid sidan av vägen. Det där gruset som ser så tråkigt ut. Jag tycker det blev verkligt fint när jag tittade närmare på det.

 

Och nu då, vad har det där väggruset för betydelse?

 

Jo, jag tänker så här. Tänk om alla de saker vi ratar vid en första anblick har en sådan här inbyggd skönhet? Killen, tjejen, skolan, jobbet, bekanta… Tänk om vi missar det bästa för att vi inte bryr oss om att titta närmare. Vad vi har missat kan vi inte veta och inte heller göra något åt. Men det vi har framför oss kan vi välja att stanna upp vid. Jag intresserar mig för det lilla för att det berikar mitt liv. Jag stannar upp, tittar lite närmare och får helt nya upplevelser och möten! Tack vare barnen och kameran, två av livets goda ting.

 

Vad kan du göra för att lyfta blicken?

 

Barr

Foto: Jeanette Niemi

Barr

Foto: Jeanette Niemi

 

Önskar dig ett berikat liv!

/Jeanette

Comments

comments

Login