Vad ska jag skriva om? 

Jag skriver den här artikeln på Zürich flygplats på hemväg efter en intensiv skrivkursvecka i Italien. Jag har levererat artiklar till blogg och skrivboosten varannan vecka i flera år. Jag brukar skriva dem i tid men den sista tiden har jag inte klarat av det utan att göra allt för mycket våld på min egen energi – så här sitter jag nu och behöver en artikel att publicera.

Jeanette Niemi, Kreationslotsen din skrivcoach skriv i flöde

Inte ett ord dyker upp. Inte ett tema. Ingen nyfikenhet. 

Känns situationen igen? Kan vara mycket frustrerande. Och ibland helt avgörande för att man aldrig kommer igång.

Jag sträcker ut en hand till maken som oljar altanen där hemma, beklagar mig över tom skalle. Han är kvick min man, han skriver bums tillbaka: Skriv om hur man går från tom skalle till en artikel på en timme!  

Helt underbart! Jag har i en veckas tid ägnat all min vaken tid till att inspirera andra till att skriva, komma igång och hålla ångan uppe. Och när jag behöver verktygen själv är jag för trött att se dem! Med Thomas uppmaning var det lätt, jag ska självklart använda verktygen för att få artikeln skriven. Och berätta för dig om hemligheten att gå från tom skalle till inspiration och skriven text i några snabba steg. 

  • Idébank – samla idéer på en lista du kan använda när idétorkan sätter in. 
  • Prata. Högt med dig själv eller bolla med en skrivkamrat (som jag gjorde med Thomas).
  • Skriv! Börja skriva på det som ligger i dina tankar, de tankar som handlar om det som ska skrivas. När hjärnan värmt upp blir det lättare att skriva. 
  • Flödesskriv. Låt texten komma – utan krav och prestation. Du kan redigera sedan. Kreativiteten gillar inte att bli inlåst. 

Och glöm för säkerhets skull inte att kolla om du redan har skrivit texten. Det gjorde jag! Så nu när jag skrivit klart så inser jag att jag redan skrivit artikeln som skulle ut idag! Haha! Nåväl, värre än att jag nu ligger före – istället för efter – var det ju inte. 

Lycka till!

/Jeanette

Kreationslotsen – din skrivcoach

PS

Vill du vara säker på att inte missa nästa artikel så rekommenderar jag dig att anmäla dig till Skrivboosten – din fria utbildning, då kommer artikeln direkt i din mejlkorg. Dessutom får du en skrivpuff, tips, övning och en uppmuntrande hälsning från mig varannan vecka.

Comments

comments

Login