Ekonomitips för skrivresa

 

Skrivresa utomlands, SKrivkurs Kreatiosnlotsen, Jeanette Niemi

Foto: Jeanette Niemi

Det är många som skriver till mig och säger att “jag skulle vilja åka på skrivresa men jag har inte råd”. Här kommer några tips om hur du kan få ekonomin att åka på skrivresa du också!

 

Jag åker själv på skrivresa varje år, vår som höst. Det har jag gjort i många år. Jag har bloggat en del under mina resor på min personliga hemsida. Utveckling och resande är viktigt för mig så jag har nogsamt avsatt pengar och prioriterat detta under åren som gått. Hela min familj är väl insatt i att det är en god investering i att “låta” mig åka – jag blir en trevligare mamma och fru när jag får det här andrummet. Det har alltså blivit viktigt för hela familjen. Vi har inte något överflöd av pengar i vår familj så det blir till att vara uppfinningsrik och spara pengar för att komma iväg. Det har gått alldeles utmärkt!

 

Om du vill åka med mig på en härlig skrivresa till Italien så kostar det ca 11 500-12 000 kronor för en vecka. Då ingår boende, kurs, egen coach och läsning av text, helpension och flygbiljetter. Så mycket mer pengar behövs inte. Vi kan lägga på 1 000 kronor för variationer i flygpriserna. Då blir det 13 000 kronor.

 

Säg att du vill åka om åtta månader. Det ger ca 240 dagar. Det blir 54 kronor om dagen. Så om du hittar en möjlighet att få in 54 kronor om dagen så kan du alltså hänga med mig på skrivresa om åtta månader! Hur låter det?

 

Hur kan du göra det?

Skrivresa Italien, Skrivkurs Kreationslotsen, respons

Foto: Jeanette Niemi

Leta efter vad du kan spara eller om du kan tjäna 54 kronor extra om dagen på något sätt.

Vad kan du avstå från för att spara 54 kronor? Det kan förstås vara olika för var och en, vad man vill ha och vad man kan vara utan. Du får gå till dig själv och se efter vad som är viktigt för dig.

 

En gång för mycket länge sedan så slutade jag röka. Jag lovade mig själv en resa till Samos för pengarna som jag sparade i början. Varje dag lade jag pengarna i en burk. Och till våren så satt jag på flyget! Gissa om jag var nöjd? Som bonus – jag har inte rökt en cigarett sedan dess. Idag måste jag titta efter andra sätt att spara pengar. Tittar igenom alla våra utgifter löpande och hittar hela tiden små saker som kan bytas ut. Numera har jag en sparbuffert för ändamålet så att det alltid ska finnas en möjlighet när behovet uppstår.

 

Vill du ha fler spartips kan du titta in i Brita Hahnes grupp på facebook “Spara 12000kr på ett år”. Där får du hjälp igång med en sparmodell, sätt igång, inspireras och rätt vad det är så sitter du på flyget tillsammans med mig och några andra skrivsugna författare för att skriva din bok i värmen! Det ser jag fram emot.

 

Här kan du  läsa mer om skrivkursen Skrivliv i Italien och för dig som är igång redan finns Skrivboost i Italien.

 

Vilka är dina bästa tips för att möjliggöra det du vill ha eller göra? Dela i kommentarerna.

 

Lycka till!

/Jeanette

 

 

 

 

Comments

comments

Login