På måndag åker jag. Fem veckor i Spanien som jag har tillägnat mig själv och mitt skrivande. Resan kommer ur en av mina drömmar som jag förvandlat till mål. Egentligen två som är förenade, jag vill skriva en bok och jag vill bo i värmen. Jag har visualiserat drömmen så när jag blundar ser jag utsikten från min skrivplats. Altandörrarna står på glänt med fladdrande vita gardiner. En stenlagd uteplats och gräs som sträcker sig mot tomtgränsen. När jag höjer blicken ser jag den lilla sittplatsen i olivlunden där jag kan blicka ut över havet. Den platsen har jag inte hittat än men den här resan blir ett tillfälle att prova drömmen.

Det började för flera år sedan och jag har sedan dess fantiserat, pratat, utforskat, och beslutat mig. Efter beslut var det lättare att se vägen och sätta mål. Det har krävts en del uthållighet och jag har haft en del nytta av min fars röst som ekar kvar från då jag var barn ”Allting går, Jeanette, utom små barn och tennsoldater!”. Men hur svårt kan det vara, tänker kanske du? Boka en biljett, slut gnäll och åk, människa. Alla har vi olika resurser och hinder som påverkar vad vi tänker och gör. För mig har det varit viktigt att ha ett pågående skrivprojekt – check – boken är på gång. En plats att bo på, även det är klart – inbjuden till villa på spanska solkusten. Familjen ska med, tänkte jag, nej sa de. Att lämna familjen har krävt en hel del eftertanke och planering. Är alla trygga? Hur kan vi kommunicera? Nu är vi överens och planet kan lyfta.

Den här processen påminner en hel del om coachning. Hur ser det ut nu? Vad vill du? Sätta mål. Jobba mot mål med utmaningar och uppmuntran. Coachning är en fantastisk utvecklingsprocess och jag kommer att komplettera min tillvaro i Spanien med coachningssessioner. Coachning fungerar utomordentligt bra via telefon och Skype.

 

Är det dags för dig att ge dig själv en chans till utveckling?

Kanske dags att uppfylla en dröm?

Hör av dig, jag har fortfarande plats för ett par klienter att följa mot nya mål!

Comments

comments

Login