Anna-Maria Ekblad rapporterar från CRIMETIME’s första dag. Läs om hur författare möts i respektfulla samtal.

Ljuv musik i mina öron, enjoy! Och varmt tack till dig, Anna-Maria.

/Jeanette

 

CRIMETIME, Anna-Maria-Ekblad, Skrivkurs

Foto: Anna-Maria Ekblad

CrimeTime Gotland Dag1

Visby har mött upp med riktigt deckarväder. Det är en grå himmel, regn blandat med upphåll. Olika former av regn från småspik till en små små droppar som lägger sig som en mjuk mask över ansiktet.

Då är det underbart att vara inomhus. Prata böcker, prata skrivteknik, prata om drömmar och hur man tar sig till andra världar. Den möjlighet som vi har genom böcker att färdas i både tid, rum och olika universum.

Det är svårt att sammanfatta dagen. Den har varit så fylld av inspiration, nya tankar och skrivlust.

Jag blir så glad att få ta del av författarnas tankar och knep i sitt hantverk. Deras lust att dela med sig och deras ödmjukhet inför oss läsare. Det finns så många kloka ord och tankar som jag har fått under dagen. Jag har skrivit så min penna glött. Jag känner skrivkramp i handen. Inser att jag inte längre är van att skriva för hand.

Några av alla dess kloka tankar vill jag dela med mig från mina blivande författarkollegor. Jag vill säga att detta inte är direkta citat utan min uppfattning efter deras föreläsningar.

Dagens skrivskola:

 

CRIMETIME, Anna-Maria-Ekblad, Skrivkurs

Foto: Anna-Maria Ekblad

Anna Jansson: en hjälte skall inte vara perfekt. Intervjua personer och ni kommer att lära er enormt mycket som kan berika era karaktärer.
Emelie Schepp: våga sätt mål på vad du vill. Du tog en bild på en författare och ville nå hans siffror. Det fixade du med din målmedvetenhet. Jag har tagit en bild av dig. Den skall hjälpa mig att komma ihåg mitt mål. Tack för att du gav oss det lilla extra genom att ge oss skriftligt material kring marknadsföring av böcker.

 

 

 

CRIMETIME, Anna-Maria-Ekblad, Skrivkurs

Foto: Anna-Maria Ekblad

Johan Theorin: gestaltning är allt och det visade du med dina byggstenar. Du använda verkligen alla sinnen genom stenarna och gav oss tankar kring de olika konflikter som finns och som kan användas i ett författarskap.
Marianne Cedervall: tid och skrivande är hela grejen. Genom att skriva, skriva och skriva kommer du vidare. Det är skrivlösheten som inte leder någonstans. Ibland har du bara några minuter. Ställ då äggklockan och skriv i två minuter.
Sören Bondeson: en levande legend som hjälp och stöttat fram en stor del av deckareliten. För att bli författare skall man knarka skrivandet. Det skall bli ett behov som man inte kan vara utan. Hitta berättelser och karaktärer som du kan stå ut med länge.

 

 

CRIMETIME, Anna-Maria-Ekblad, Skrivkurs

Foto: Anna-Maria Ekblad

Jag har också fått hälsa och tagit min största idol i handen, Camilla Läckberg. Hon berättar hur hennes karaktärer har blivit hennes bästa vänner och hur hon ser fram emot att umgås med dem.

 

 

Stora vågor slår mot stranden mot Visby. Vinden blåser, regnet har avtagit. Det är riktigt deckarväder. Det bästa är att CrimeTime festivalen bara har börjat.

 

Spara

Spara

Spara

Comments

comments

Login