Hej i sommaren!
 
Nu laddar jag för att ta ett par veckors ledighet. 
 
Många saker att göra innan, och så behöver jag förbereda för det som kommer efter. Kanske känns det igen?

Som egen företagare så har jag ingen att lämna över till, jag har alla hattar på mitt eget ansvar. Jag gillar att ha det så.
 
Samtidigt så märker jag nu hur alla tankar börja fladdra. Vad ska jag göra när jag är ledig? Jag kan göra en lista lång som julklappslistan till tomten. Jag vill göra massor av saker. Mitt fokus är främst att vila, återhämtning och mys med familjen. Men jag har också plockat fram en enorm bokhög som jag vill läsa. Förstår att jag inte kommer hinna alla men jag kan välja därifrån tänker jag.
 
Jag vet hur det är. Jag vill jättemycket och när jag väl är ledig så hinner jag inget. För då vet jag att det är så skönt att bara vara ledig och göra det som faller mig in. Vilket ju är mitt fokus i år, inga förutbestämda planer. Men så är det ju inte alltid, ibland vill man ju faktiskt t ex skriva på sin ledighet.
 
 
Det slog mig att det här är ett bra tips jag kan hjälpa dig med. Om du vill skriva på din semester, men vet med dig att det inte brukar bli så är det här för dig. Att förbereda sig på det man vill göra hjälper, det ger fokus.
 
 


VAD vill du?

Tänk igenom VAD du vill uppnå. Som jag vill ha vila. Du kanske vill skriva ett antal kapitel, redigera ditt manus eller skriva en novell. Var så specifik som möjligt t ex jag ska skriva ett kapitel i veckan. Avsätt lagom tid, ta inte i för mycket. Det kommer att uppstå andra saker. Kom ihåg att du behöver göra andra saker också som t ex att äta, sova, ta hand om barnen och vila.
 

VILL du göra det?


Viljestyrkan är avgörande. Var ärlig – VILL du verkligen göra det? Se till att det är lustfyllt eller att du verkligen vill nå målet. Kanske får du skicka manus till förlag när du redigerat klart. Du kan välja det som du tycker är roligt. Jag förordar alltid att man i längsta möjliga mån ska göra det roligt för sig. Det är liksom lättare att sätta sig ner och man längtar efter att göra det som är roligt.

ÄR det möjligt?


Jag har vissa saker som jag vill göra varje dag. Träna, promenera, läsa osv. Jag har börjat kolla på vad som får plats på en dag. På det sättet får jag inte orealistiska förväntningar och jag blir inte besviken på mig själv i samma utsträckning som om jag tar i för kung och fosterland. Jag vet att jag kommer att välja att springa och doppa mig i sjön framför att städa mitt arbetsrum så det är ingen mening med att jag lurar mig själv för att vara duktig och ambitiös. Dessutom ger det mig fokus på det jag vill göra så slipper jag komma på mig själv med att göra saker som jag inte vill.

 
KOM IHÅG:
 
Checka av med dina nära. Gör det tydligt vad du vill. Be om den hjälp du behöver.

Lycka till, ha en skön skrivsommar!

/Jeanette

PS

Vill du också ha stöd i ditt skrivande, någon att bolla med? Välkommen till Skriv! Gemenskapen för oss som skriver.

Comments

comments

Login