Det är viktigt att fira! Det har du säkert hört många säga. Men varför då egentligen?

Skrivcoach Jeanette Niemi, skrivcoach på Kreationslotsen.
Under misteln

Jag älskar att fira men jag glömmer lätt av det. Jag har alltid haft så bråttom vidare till nästa roliga grej så jag hinner inte. Check. Nästa. Jag har tränat en hel del på att uppmärksamma mina framgångar och att stanna upp, klappa mig på axeln och fira. 

För många är det svårt redan att uppmärksamma framgången och det är förstås det första steget. Om du inte ens märker att du har gjort något gott så kommer du inte på tanken att fira det. Hjälpsamt för detta kan vara att tydliggöra det du ska göra och sätta upp mål för det – då kan du hålla koll på när framgångarna är nådd. 

Var inte rädd för att sätta upp korta delmål och fira ofta. Det fina med firandet är att du försätter dig själv i en stämning av framgång när du firar och i det läget är du mycket mer benägen att få ännu mer framgång! 

Idag vill jag fira! Jag firar min senaste novellantologi – ”Under misteln” – som också är dotterns debut! Tänk att vi fick dela bok, magiskt. <3 

Coachning med hästar

Jag vill också fira att Sylvia Perssons bok ”Coachning med häst” idag är klar att skickas på tryck och släpps fredag den 29/11. Jag har haft äran att följa Sylvia ända från början i den kreativa processen då hon varit medlem i Skriv! Skrivarfamiljen och sedan som lektör och redaktör. Vi har jobbat nära och jag är mycket stolt över det arbete som vi utfört och det resultat vi nått – och vi har haft så roligt på vägen! 

Sylvia är expert på att fira. Varje gång vi löst en knut i manus så sträcker hon armarna i luften och ropar Yes! Det ger härlig energi och en lika härlig känsla av framgång. 

Så kom ihåg: 

  • Uppmärksamma dina framgångar
  • Fira! 

Vad vill du fira den här veckan? 

Skrivglada hälsningar

/Jeanette

Kreationslotsen – din skrivcoach

PS

Vill du vara säker på att inte missa dessa artiklar så rekommenderar jag dig att anmäla dig till Skrivboosten – din fria utbildning, då kommer artikeln direkt i din mejlkorg. Dessutom får du en skrivpuff, tips, övning och en uppmuntrande hälsning från mig varannan vecka.

Comments

comments

Login