Tips för att skapa lust och inspiration

I åttonde avsnittet svarar jag på frågor kring känslor som hänger ihop med skrivande. Frågor ställda av Kajsa, Katrin, Lena och Anna. Det handlar om sådant som inspiration, lust, trötthet, skrivkramp. Hur påverkar det och vad kan man göra åt det?

Klicka på play och lyssna på tipsen – ta chansen att förebygga egna dippar eller ta dig ur en pågående!

Klicka gärna in på Kreationslotsen på facebook också för att få fler tips i ditt facebookflöde.

/Jeanette

 

Ur åttonde avsnittet:

Kajsa frågar:

– Jag blir ofta väldigt sömnig när jag skriver, någon som känner igen sig i det här? Är ju ganska “otränad”, och jag inbillar mig att min hjärna blir trött av att vara kreativ på det här sättet.

Katrin frågar:

– Om man fastnar i en skrivkramp…vad kan man göra för att komma ur det?

Lena frågar:

– Jag har en fundering. När man läser olika författartips slås man av vilket tungt arbete det verkar vara att skriva. Jag förstår att det krävs disciplin men var tar lusten och inspirationen vägen? Blir det någon kvalitetsmässig skillnad i läsupplevelsen mellan en text som skrivits genom hårt arbete jämfört med en som skrivits blott av lust? Kommer lusten av hårt arbete eller hårt arbete av lusten?

Anna frågar:

– Vad gäller skrivprocessen har jag insett att det skiljer sig enormt mellan olika författare, där har jag just inte några frågor. Det skulle väl vara den allmänna frågan ”hur gör man för att inte tappa sugen när det känns som om allt är meningslöst” – dvs ens historia börjar kännas tråkig och oinspirerande, man har dåligt med tid att ägna åt skrivandet, man har blivit refuserad osv. Är det bara stålvilja som gäller, eller finns det några andra knep?

 

Länktips som nämns i programmet:

Frågor och tips till Skrivradion:

skrivradion(@)kreationslotsen.se

 

Seminarium från Kreationslotsen på Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCJvUOAtT6AdAU0xAItJvkSw/playlists

 

Comments

comments

Login