Perspektiv – hur välja?

Skrivradion är tillbaka med avsnitt sju och dagens ämne är perspektiv. Jag har fått en fråga från Göran som jag utgår ifrån och för att svara på den kommer jag att tipsa om hur du kan tänka när du väljer perspektiv.

 

Klicka gärna in på Kreationslotsen på facebook för att få fler tips i ditt facebookflöde.

/Jeanette

 

Ur sjunde avsnittet:

Göran frågar:

– Kan man skriva en bok både första person och tredje person. Jag håller på ett manus där huvudpersonerna (2 st) berättar i jag form. Den övriga storyn och händelsebeskrivningen om övriga karaktärer sker i tredje form. (Han, hon sade, gjorde, tänkte etc.)

 

 

Länktips som nämns i programmet:

Frågor och tips till Skrivradion:

skrivradion(@)kreationslotsen.se

 

Seminarium från Kreationslotsen på Youtube:

https://www.youtube.com/channel/UCJvUOAtT6AdAU0xAItJvkSw/playlists

 

Comments

comments

Login